Goede Doelen

Stichting University MENU doneert bij elke bestelling die zij ontvangt, €0,05 aan het goede doel. De goede doelen die University MENU steunt zijn KiKa Kankerbestrijding, Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en KWF.

 

KiKa Kankerbestrijding

 

“Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.”

Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis

 

“Het Antoni van Leeuwenhoek is het in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Sinds de oprichting in 1913 combineert het Antoni van Leeuwenhoek de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Wij gaan voor de beste zorg voor elke patiënt. Want kanker, dat kan iedereen overkomen.”

KWF Kanker Bestrijding

 

Wetenschappelijk onderzoek is onmisbaar om vooruitgang te boeken in de strijd tegen kanker. Dankzij jarenlang investeren in onderzoek (wereldwijs en in Nederland) is er veel kennis beschikbaar over wat kanker is en hoe het ontstaat. Daardoor is de behandeling van kanker en de uitkomst daarvan verbeterd. Maar er is nog veel te winnen.

Onderzoek financieren is onze kracht. Hierbij moeten keuzes gemaakt worden. Centraal hierbij staat dat onderzoeksresultaten zo snel mogelijk vertaald worden naar de patiënt. En dat de ervaringen van patiënten weer worden teruggekoppeld naar de onderzoekers. Zodat onderzoekers hun vervolgonderzoek hierop kunnen richten. Om dit proces te verbeteren, passen we in deze beleidsperiode onze financieringsstructuur en werkwijze aan. De rol KWF verandert van puur geld verstrekken naar facilitator en investeerder van kankeronderzoek.

KIKA AVL KWF